Barcaleta dhe Humor të ndryshëm në shqip.

Archive for the ‘Anektoda’ Category


Nastradini dhe Devja

Dec 4, 2010 Author: hecto | Filed under: Anektoda, Barcoleta, Nastradini

Nje njeri pyeti Nastradinin: “A fluturon devja?” Nastradini ja kthen “Po vetem se duhet me gjet ni budalla qe e beson”.

Postoni këtë barcaletë:
 • Postoje tek Kapsit
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Postoje tek Votoje
 • Postoje tek Lexoje
 • Postoje tek LajmeWeb
 • Facebook
 • Technorati
 • Digg

Skocezi koprac‏

Dec 4, 2010 Author: hecto | Filed under: Anektoda, Barcoleta

Nje Skocez kthehet per dreke ne shtepi dhe i thote te shoqes sot per dreke dua te besh dy veze te zjera, nje do ta ha une, nje ti, nderkohe une po ngjitem ne tarace te levis pak antenen. Dhe ashtu ben ngjitet ne tarace por pengohet dhe bie, duke rene nga taraca kalon para dritares se tij dhe i theret te shoqes: “Nje veze bej se une vdiqa”.

Postoni këtë barcaletë:
 • Postoje tek Kapsit
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Postoje tek Votoje
 • Postoje tek Lexoje
 • Postoje tek LajmeWeb
 • Facebook
 • Technorati
 • Digg

Xhaja

Dec 4, 2010 Author: hecto | Filed under: Anektoda, Per të rritur

Nje xhaje ishte ulur ne nje stol dhe po pinte duhan rreth tij vajten tre cuna te ri dhe i thone xhajes:

Cunat: “xhajo sa bejne nje edhe nje”
Xhaja: “Dy”
Cunat: “Te hyfte” tallen cunat me xhajen
Xhaja: “Djema more te keqen sa bejne dy edhe dy”
Cunat: “Kjo eshte e lehte….po kater o xhajo”
Xhaja: “Po ju hyft bre djema”
Cunat: “Nuk shkon kjo o xhajo”
Xhaja: “Po me ja u shtytur a shkon o djema?”

Postoni këtë barcaletë:
 • Postoje tek Kapsit
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Postoje tek Votoje
 • Postoje tek Lexoje
 • Postoje tek LajmeWeb
 • Facebook
 • Technorati
 • Digg

Gruaja e pakënaqur!

Apr 27, 2009 Author: hecto | Filed under: Anektoda

Një grua e shëndetshme shkon për  tu peshuar në një peshore në rruge. Hip herën e parë dhe nuk kënaqet aspak nga pesha e saj. Pasi heq pallton provon sërish, por edhe kjo peshë nuk i mbush syrin fare. Hip për se treti pasi kishte hequr trikon dhe serish mbledh buzet e merzitur. Pasi ngelët vetem me te brëndëshmet pronari i peshores i thote :
– “Zonje tani mund te peshoheni falas “

Postoni këtë barcaletë:
 • Postoje tek Kapsit
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Postoje tek Votoje
 • Postoje tek Lexoje
 • Postoje tek LajmeWeb
 • Facebook
 • Technorati
 • Digg

Mëso para se ta pësosh!

Apr 27, 2009 Author: hecto | Filed under: Anektoda

Nastradini dërgoi një djalin që ti sillte ujë nga burimi.
– Kujdes se mos thyen shtambën, i tha,  dhe i dha djaloshit një shuplakë.
Një kalimtar pyeti Nastradinit, se përse i ra djalit pa i bërë asgjë.
– O njeri, tha Nastradini. Do të ishte e kotë të ndëshkoja djalin pasi ta kishte thyer  shtambën, apo nuk është kështu?

Postoni këtë barcaletë:
 • Postoje tek Kapsit
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Postoje tek Votoje
 • Postoje tek Lexoje
 • Postoje tek LajmeWeb
 • Facebook
 • Technorati
 • Digg

Nastradini Filozof

Apr 27, 2009 Author: hecto | Filed under: Anektoda

Nastradini qëndroi pazar dhe

filloi tu drejtohej turmave të njerzeve ishin

aty:

O

njerëz! Doni

dije pa vështirsi, vërtetën

pa gënjeshtra,

arritje pa përpjekje, përparim pa

sakrifica?

Po, Po!

Mrekulli! Tha Nastradini. Doja vetëm ta dija. Mund të bazoheni tek

unë, se do tju them mënyr

ën se si mund të arrihen keto gjëra, nëse kurrë do të zbuloj dicka të tillë.

Postoni këtë barcaletë:
 • Postoje tek Kapsit
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Postoje tek Votoje
 • Postoje tek Lexoje
 • Postoje tek LajmeWeb
 • Facebook
 • Technorati
 • Digg

Nastradini Mësues!

Apr 27, 2009 Author: hecto | Filed under: Anektoda

Njëri nga djemtë e shkollës e pyeti mësuësin e tijë  Nastradinit

‘’Cila është arritja më e madhe : e atij që pushtoi një perandori, e atij që mundte por nuk e bëri, apo e atij që pengoi të tjerët të bëjnë një gjë të tillë?

Nuk di asgjë për këtë çështje, u përgjigj Nastradini, por di një detyrë shum

ë më të vështirë se këto që the ti.

Cila është ajo?

Përpjekja për të të mësuar ty, të shohesh gjërat ashtu siç janë në të vërtetë.

Postoni këtë barcaletë:
 • Postoje tek Kapsit
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Postoje tek Votoje
 • Postoje tek Lexoje
 • Postoje tek LajmeWeb
 • Facebook
 • Technorati
 • Digg
Gezuar.com on Facebook