Barcaleta dhe Humor të ndryshëm në shqip.

Archive for the ‘Fabula’ Category


Biografia

Apr 26, 2009 Author: hecto | Filed under: Fabula

E ëma e Zeqos, s’di qysh e tek,
Në majë të thanës u ndodh pa brekë.
Dhe bëri thirrjen që përshtypje la:
– Hiqni të mbathurat, ç’i mbani, o gra!

I thanë Zeqos, të birit të saj:
– Po ti, ç’kusur pate, o fajtor pa faj?
Në majë të thanës jot ëmë gaboi,
Po emri yt shkoi gojë më gojë.

Zequa dha mendimet e tija:
– Dashur pa dashur, të zë biografia…

Iliaz Bobaj

Postoni këtë barcaletë:
 • Postoje tek Kapsit
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Postoje tek Votoje
 • Postoje tek Lexoje
 • Postoje tek LajmeWeb
 • Facebook
 • Technorati
 • Digg

Shporta me karavidhe

Mar 18, 2009 Author: hecto | Filed under: Fabula

Karavidhet që kish shporta
Qenë bërë lesh e li,
Të mos e mësonte bota
Thosnin: “Kemi harmoni”

Postoni këtë barcaletë:
 • Postoje tek Kapsit
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Postoje tek Votoje
 • Postoje tek Lexoje
 • Postoje tek LajmeWeb
 • Facebook
 • Technorati
 • Digg

Gomari arkitekt

Mar 17, 2009 Author: hecto | Filed under: Fabula

O magjar, i them një dite,
-pse qendron para kalit?

Para tij ti me dukesh

si bishti para sqeparit

-Qe kur linda deri me sot

para tij qendroj vërtet,

se zgjedh rrugen,more zot,
kali s’është arkitekt

Postoni këtë barcaletë:
 • Postoje tek Kapsit
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Postoje tek Votoje
 • Postoje tek Lexoje
 • Postoje tek LajmeWeb
 • Facebook
 • Technorati
 • Digg

Kopshtari dhe qeni

Mar 17, 2009 Author: hecto | Filed under: Fabula

Qeni i një kopshtari ra në pus. Kopshtari, duke dashur që ta nxirte prej andej, u fut edhe ai në pus. Po qeni nuk e kuptoi perse i shkoi prane, e meqe e mendoi se i shkoi për ta mbytur, e kafshoi. Ai, i vene në pozite të veshtire, i tha:

“Mire m’u bë, sepse u mundova të shpetoja dike që u rrezua vete”

Postoni këtë barcaletë:
 • Postoje tek Kapsit
 • Postoje tek Ngjarjet
 • Postoje tek Votoje
 • Postoje tek Lexoje
 • Postoje tek LajmeWeb
 • Facebook
 • Technorati
 • Digg
Gezuar.com on Facebook